Списъкът от кандидати за треньорския пост в Байерн след края на сезона се смали само до трима кандидати. Според вестник "Билд", някого измежду Томас Тухел, Юрген Клоп и Йоахим Льов ще е избраникът на ръководството а баварците от юни догодина. 

Настоящият наставник Юп Хайнкес е само временен вариант до края на кампанията и той самият се изключи от надпреварата за по-дълготраен престой на "Алианц Арена". Затова шефовете ще избират от въпросното трио. 

С най-големи шансове изглежда Томас Тухел. В момента специалистът е без работа и не бърза да приема ангажименти, въпреки множеството запитвания за услугите му. Той е големият фаворит за поста, особено защото е любимец и на президента Ули Хьонес, и на Юп Хайнкес. 

С най-малки шансове от тримата пък е Йоахим Льов. Селекционерът на Германия иска да изпълни договора си с Бундестима, който е до 2020. Голямата му цел е да спечели европейската титла, която е единственият голям трофей, който му липсва на национално ниво. 

Юрген Клоп пък ще бъде обсъждан като вариант, само ако се разклати постът му начело на Ливърпул. Това засега изглежда малко вероятно, така че Тухел остава големият фаворит. Все пак баварците няма да бързат и ще опипат почвата около всичките в списъка до средата на май и след това ще действат с пълна сила.