Кристиан Щрайх удължи договора си като наставник на Фрайбург, съобщиха от пресслужбата на клуба от Бундеслигата. Очаква се новата му сделка да приключи през 2024.

„Страхотно е, че все още ни харесва да идваме в офиса и да държим отворена и честна връзка. Групата тук е специална и е удоволствие за мен да продължа да работя в този клуб заедно с моя треньорски щаб“, коментира 57-годишният треньор. След като игра по време на състезателната си кариера във Фрайбург, Щрай стартира треньорския си път като наставник на юноши през 1995, преди да стане старши треньор през декември 2011, което го прави и най-дългослужилият наставник в Бундеслигата.

В момента той води най-успешния период в историята на клуба. Щрайх изведе Фрайбург до финала за Купата на Германия за първи път през миналия сезон, където тимът отстъпи на РБ Лайпциг след дузпи. През настоящата кампания тимът прекара по-голямата част от сезона в топ 4 и може да се класира за групите на Шампионска лига за първи път в историята си. Фрайбург е и в осминафиналите на Лига Европа, където играе с Ювентус, но загуби първия сблъсък на италианска земя с 0:1 преди реванша в четвъртък.

Щрайх, който кара колело на път за тренировки и мачове, отхвърли оферти от по-големи клубове, за да остане във Фрайбург, като се превърна в една от големите треньорски фигури в Германия.