Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер подкрепи идеята, че настоящият капитан Филип Лам заслужава напълно пост в ръководството на клуба. Според Мюлер неговият съотборник би бил идеалният следващ спортен директор.

Както се знае, Лам още преди години обяви своето оттегляне от футбола, което ще стане факт в края на сезон 2017/2018. В кариерата си поливалентният футболист постигна един куп успехи - 8 шампионски титли на Германия, както и триумф в Шампионската лига.

Със сигурност сред шефовете в Байерн има място за човек с подобно реноме, а Мюлер ще е повече от щастлив, ако Лам действително получи такова назначение. „Често казано, не съм чул Филип да казва, че ще стане спортен директор. Аз обаче зная, че той размишлява по тази тема“, коментира Мюлер.

„Той е тук от доста време и вече познава всички. Наясно е как работи клубът. Това са неговите предимства. Със сигурност Филип е човек, който може да се справи с работата на спортен директор. Той е много сериозен човек с напредничави идеи“, допълни Мюлер.