Полузащитникът на Байерн Мюнхен Хави Мартинес е убеден, че капитанът на клуба Филип Лам може да играе футбол още 4 години на най-високо ниво. Според испанеца краят на кариерата на 33-годишния играч все още е далеч.

Лам играе за баварците вече почти 15 години и винаги е бил неизменна част от титулярния състав. Той се оттегли от германския национален отбор след световната титла от Мондиал 2014, за да може да се концентрира изцяло върху изявите си в Байерн.

Лам направи своя дебют за тима през ноември 2002 година в двубой срещу Ланс от Шампионската лига, а на сметката си има 8 титли на Германия и 1 триумф в Шампионската лига.

Дотук през сезона Лам има проблеми с контузии и изигра едва 6 мача в Бундеслигата, но Мартинес вярва, че капитанът може още дълго време да е ключова фигура за Байерн. „Той още няма да се отказва, аз не го вярвам“, каза испанецът по повод планираното оттегляне на Лам през 2018 година.

„Филип трябва да продължи да играе. Бих казал, че той има още 4 години футбол у себе си. Възрастта не е важна в нашия спорт. Аз бях свикнал да играя с Ариц Адурис в Атлетик Билбао. Той сега е на 35 години и все още играе като младеж.“

„Всички тук уважават Филип – играчите, феновете, клубните шефове, дори журналистите. Той е много отговорен човек, затова не виждам причина, поради която не би могъл да се справи и като спортен директор“, добави Лам.