Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че тимът не е започнал добре мача срещу Байер Леверкузен от първия кръг на Бундеслигата, спечелен с 1:0.

„Не започнахме добре, загубихме владението на топката няколко пъти, но след това се успокоихме и се нагодихме на тяхната игра. Получи се динамичен сблъсък и от двете страни. Байер Леверкузен имаше добри моменти през второто полувреме. Позитивното е, че се защитавахме добре след гола“, коментира Терзич.

„Понякога не можеш да отбележиш повече от един гол и тогава трябва да защитиш преднината си, за да спечелиш трите точки“, добави Терзич.

Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел изтъкна, че отборът има напредък. „Направихме крачка напред. Работихме много сериозно. Мисля, че заслужавахме победата. Сега искаме да продължи с успешното представяне“, каза Кел.

Нападателят Карим Адейеми, който се контузи по време на мача, коментира, че се надява да няма нищо сериозно. Той изрази възхищението си от атмосферата на стадион „Сигнал Идуна Парк“, тъй като мачът с Леверкузен бе първи за него пред домакинската публика на Борусия Дортмунд.

„Вече съм по-добре и се надявам да няма нищо драматично. Когато излязох на терена за загрявката, ме побиха тръпки. Получи се истинска битка и не беше никак лесно да победим“, заяви той.