Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че отборът му не се представя по необходимия начин.

"Не правим нещата по нашия начин. Моята работа е да напомням на момчетата нашия план. Няма да стигнем до никъде с малко усилия. Всички трябва да бъдат готови да дадат повече от себе си", коментира Терзич на пресконференция преди съботното домакинство на Айнтрахт Франкфурт от 29-ия кръг на Бундеслигата.

"Трябва да защитим позицията си с всичко възможно и това започва в събота срещу Айнтрахт Франкфурт", добави Терзич.

Наставникът на Борусия Дортмунд се върна към равенството срещу Щутгарт в предишния кръг на първенството, когато тимът пропусна да вземе три точки и да се изравни с лидера Байерн Мюнхен на върха във временното класиране.

"Винаги говоря открито и честно. Винаги съм емоционален. Разбира се, искаме да гледаме позитивно напред. Не искам да се връщам отново към онази вечер. Просто искат да говорим с отбора. По-близо сме до титлата, отколкото сме били от дълго време", продължи Един Терзич.

"Искаме да сме успешни, да направим още една допълнителна крачка. Трябва да вложим всичко от себе си и ни трябва победа в събота. В момента Айнтрахт са в криза на резултатите, но представянето им е добре. Познаваме качествата им. Трябва да влезем в мача с глад за победа и доза гняв, за да спечелим. Остават ни шест двубоя. Искаме да грабнем тази възможност с всичко, което можем, за да постигнем целта си. Трябва да го покажем на терена в събота", каза още Терзич.

Той потвърди отсъствието на Тома Мюние и Жюлиен Дюранвил, както и факта, че Нико Шлотербек, Никлас Зюле и Антони Модест са под въпрос за срещата. Тримата увеличават натоварванията на тренировките на отбора, но решението ще бъде взето на по-късен етап./ БТА