Старши треньорът на РБ Лайпциг Доменико Тедеско призова футболистите да се отърсят от разочарованието и да играят на 100 процента срещу Аугсбург в неделя, за да възродят мечтата си за участие в Шампионска лига.

Всичко изглеждаше чудесно за РБ Лайпциг само допреди две седмици, когато бяха на четвърто място в Бундеслигата и имаха полуфинал в турнира Лига Европа срещу Рейнджърс, който очакваха с нетърпение, знаейки, че вдигането на трофея осигурява друг път към най-престижната клубна надпревара в Европа.

Но две поредни поражения в Бундеслигата ги оставиха извън първите четири, а отпадането от Лига Европа в Глазгоу наля допълнително сол в раната.

"Сега трябва бързо да преодолеем всичко и да се върнем във форма. Предстоят ни три големи мача и все още можем да постигнем много. Нуждаем се от правилния манталитет", каза Тедеско, визирайки последните два мача в Бундеслигата и финала за Купата на Германия срещу Фрайбург.

Тимът също се бори с Фрайбург за четвъртото и последно място в Будеслигата, даващо право на участие в Шампионската лига. Лайпциг има добър баланс срещу Аугсбург и няма загуба от тях в последните 10 срещи.

"За съжаление вече не държим квалификацията за Шампионска лига в свои ръце. Но мога да ви обещая, че ще направим всичко, за да посрещнем това предизвикателство", заяви Тедеско.