Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен се добра до равенство 1:1 при домакинството си на Кьолн в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Елис Скири още в 4-ата минута даде аванс на "козлите" преди Йошуа Кимих да успее да изравни във финалните минути на мача с чудесен гол.

Без да губят никакво време гостите от Кьолн започнаха в темпото от последния си мач и вкараха гол директно "от съблекалнята". Само 4 минути след първия съдийски сигнал Елис Скири засече топка от воле в опасна близост до вратата на баварците и разстреля Ян Зомер за откриващия гол в срещата.

21 снимки

Байерн опита да се съвземе и бързо установи контрол над топката. Цели десет минути обаче трябваха на възпитаниците на Юлиан Негелсман да отправят точен изстрел. Това направи Серж Гнабри, но твърде слабо, за да притесни по какъвто и да е начин вратата, пазена от Мартин Швебе.

Пет минути по-късно отново Гнабри пропиля изгодна възможност. Домакините организираха високо скоростна контраатака и халф в червено пусна топката в наказателното поле и играчът с номер 7 трябваше само да протегне крак, за да матира Швебе, но не нацели топката и тя се търкулна в аут.

Междувременно пък Кьолн можеше да накаже съперниците си с втори гол, но при една суматоха в наказателното поле на баварците късмета не се усмихна на гостите и Матайс де Лихт пресече опасно центиране в 39-ата минута.

В самия край на полувремето Байерн Мюнхен създаде и първата си сериозна опасност. В 44-ата минута Бенжамен Павар стреля в рамките на вратата, но Швебе се намеси подобаващо, а няколко секунди по-късно Леон Горецка стреля неточно с глава. 

Второто полувреме започна взривоопасно. Баварците опита да върне изоставането си мигновенно след почивката, но центрирането на Кингсли Коман в 48-ата минута и изстрелът от дистанция на Матайс де Лихт секунди по-късно не дадоха резултат.

В 54-ата минута Кингсли Коман също да се разпише, но стражът на гостите отново беше на мястото си и неутрализира опасността.

След като мина час игра домакините отново се върна към немощният от към голови положения игрови стил на преса, завършваща редовно с топки в аут или в корнер. Кьолн пък се спраяше перфектно със задачата да обезсилва баварците и да ги изненадва с някоя друга контраатака.

Трябваше да стане 80-ата минута, за да видим ново интерсно положение. Томас Мюлер засече центриране в малкото наказателно поле и опита да стреля рязко с глава, но Швебе обезсмисли усилията му, изчиствайки в ъглов удар.

Секунди преди края на редовното време обаче натискът на баварците най-накрая даде резултат. Топката се спря удобно за Йошуа Кимих и той отправи страховит удар от дистанция, който най-накрая преодоля Швебе. Преди да влезе във вратата кълбото рикошира от горната част на дясната греда, за да се оплете мрежата по красив начин.