Време е за най-сладките моменти през сезона - решаване на титлите в първенствата (където интрига още има) и големите битки между грандовете в европейските турнири. В Шампионската лига започва фазата на четвъртфиналите, а в топ 8 на надпреварата случайни отбори няма. 

В първия ден на големите мачове ще станем свидетели на два сблъсъка. И докато Севиля-Байерн изглежда като много интересен мач, то няма как на преден план да не излезе супер двубоят между Ювентус и Реал Мадрид.

Буфон предупреди Реал: Не е задлжително по-добрият да победи

Два от грандовете на европейския футбол ще трябва в рамките на два седмици да определят този, който да стигне до полуфиналите. Този сблъсък е и повторение на финала в турнира в Кардиф преди година, когато след 4:1 Реал се превърна в първия отбор, защитил титлата си в Шампионска лига.

И двата тима се намират в добра форма в последно време, но докато Юве е начело в Серия А, то усилията на Реал ще са насочени изцяло към ШЛ, тъй като в Примера авансът на Барселона е прекалено сериозен.

Юве стигна до този етап след невероятен обрат в края на реванша срещу Тотнъм, а Реал показа на Пари Сен Жермен, че има още много работа, докато стигне до нивото на най-големите европейски отбори.

„Бианконерите” се намират в серия от 25 мача без загуба във всички турнири (21 победи, 4 равенства), но срещу тях е отбор, който не е бил отстраняван в Шампионска лига, откакто това направи именно Юве преди цели 3 години. В същото време треньорът на Реал и бивш играч на Юве Зинедин Зидан никога не е бил отстраняван като треньор. За него това ще бъде първо завръщане в Торино, откакто премина в Реал през 2001.

В мачовете между двата отбора в Торино, Юве може да се похвали с 6 победи и едно равенство в последните 7 мача, а последното поражение е от 1962-а. Друга статистика, която е в полза на италианските шампиони е фактът, че те са отстранявали Реал и в четирите случая, в които двата тима са играли помежду си в два мача.

Головете на чужд терен могат да бъдат ключови, а в това отношение преди двубоя в Торино и двата отбора имат своите козове. Юве има 11 „сухи мрежи” в 13-те си последни мача, а Реал е реализирал поне по един гол в 11 от своите последни 12 двубоя.

Масимилиано Алегри ще трябва да се справя без Мехди Бенатия и Миралем Пянич, които са наказани. Алекс Сандро, Фернардо Бернардески и Марио Манджукич пък са под въпрос.

Зидан: Трябва да докажем, че сме по-добри от Ювентус

Двубоят е с традиционния начален час 21,45, а развитието му можете да следите в GONG.BG.

Предполагаеми състави:
Ювентус: Буфон; Де Чилич, Барзали, Киелини, Асамоа; Кедира, Бентанкур, Матюиди; Дибала, Игуаин, Дъглас Коста
Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Рамос, Варан, Марселона; Каземиро, Кроос, Модрич, Иско; Роналдо, Бензема

Буфон: Няма непобедими отбори в Шампионска лига

Киелини: Рамос е най-добрият защитник в света