Футболът трябва да научи уроците си от кризата с коронавируса и да въведе много по-строг финансов контрол и таван на заплатите за играчите. Това заяви шефът на Германския футболен съюз Фриц Келер по време на днешното заседание на ръководството на централата. Според Келер само така федерацията и клубовете ще успеят да възвърнат доверието на феновете.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

"Трябва да се поучим от грешките си. Кризата е възможност да реструктурираме футбола", каза Келер.

"Трябва да върнем футбола на хората в техния всекидневен живот. За тази цел се нуждаем от по-добър финансов контрол. Това включва и таван на заплатите", добави той.

Някои клубове в Германия бяха изправени на ръба на фалита, заради което федерацията направи всичко възможно първенството да се рестартира максимално бързо, макар и това да доведе до сериозни критики.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

"Комисионните на футболните агенти и огромните трансферни суми отвратиха хората от любимия им спорт. Футболът трябва да предложи задоволителни отговори на тези проблеми. Нуждаем се не само от нови правила, а и от ново поведение. Не трябва да мислим само сезон за сезон и година за година, а в дългосрочен план", допълни Келер. / БТА