Отборът на Шалке 04 се завърна в Първа Бундеслига! „Кралскосините“ спечелиха промоция за елита на Германия само година, след като изпаднаха.

В събота тимът от Гелзенкирхен направи невероятен обрат от 0:2 до 3:2 срещу Санкт Паули и кръг преди края на сезона във Втора Бундеслига няма как да бъде изместен от едно от първите две места. „Миньорите“ имат 62 точки, а след тях с по 57 са Хамбургер ШФ, Дармщадт и Вердер Бремен.

За Шалке това беше седма победа от последните 8 мача в първенството. Феновете на „Фелтинс Арена“ бяха готови да ликуват от рано, но двубоят започна ужасно за домакините.

Още в деветата минута Игор Матанович даде преднина на Санкт Паули, а в 17-ата отново той беше точен за гостите от Хамбург, които в средата на сезона оглавяваха таблицата, но след това влязоха в лоша серия.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

Обратът обаче започна две минути след началото на втората част, когато Зимон Тероде се разписа от дузпа. 34-годишният таран изравни в 71-ата минута със своя гол номер 29 през кампанията, а седем минути след това Родриго Саласар наказа бившия си отбор и донесе голямата радост на Шалке.

В края на мача гостите се изнервиха и червени картони получиха Марсел Байфус и голмайсторът Метанович.