Борусия Дортмунд се изкачи временно на първото място в Бундеслигата, след като победи в двубой от 29-ия кръг гостите от Майнц с 2:1. Двете попадения за успеха реализира Санчо в 17-ата и 24-ата минута, а за гостите реализира Куасон.

В първите минути на двубоя на два пъти Ларсон имаше възможност да се разпише, но това не се случи. Все пак при отлична атака в 17-ата минута Гьотце центрира добре отдясно и Санчо се разписа. Само седем минути по-късно отново той беше точен, а този път асистент беше Томас Дилейни.

Отново Ларсен беше близо до гола в 32-ата минута, но топката не пожела да влезе в мрежата. В края на полувремето удар на Онисиво от гостите намери страничната греда.

През втората част Марко Ройс имаше отлична възможност да се разпише, но вратарят на гостите прояви рефлекс и спаси в 52-ата минута опасен шут. Десет минути по-късно и гостите пропуснаха да се разпишат.

Майнц се върна в двубоя с гол в 83-ата минута като Куасон беше точен. Въпреки създадените няколко положения до края на мача Борусия съумя да запази преднината си и да спечели двубоя, с което временно се изкачи на първото място с актив от 66 точки, но и мач повече от Байерн, като баварците гостуват на Фортуна Дюселдорф в неделния ден.

Майнц е на 12-ото място с актив от 33 точки.