Отборът на РБ Лайпциг постигна важна победа в борбата за Топ 4 в Бундеслигата, надвивайки с 2:0 у дома Волфсбург в мач от 29-ия кръг в Германия. Точни за тима от Лайпциг бяха Кевин Кампъл в 16-ата и Тимо Вернер в 28-ата, като за по-малко от половин час домакините свършиха работата си.

Второто полувреме видя мнозина пропуски от домакините, като три фрапантни направи втория голмайстор Вернер, а в 48-ата дори той отбеляза и трети гол, но лайнсменът маркира засада и нередовна негова позиция. Така РБ Лайпциг се утвърди на третото място с 58 точки, докато Волфсбург остава осми с 45 пункта.

В друг мач от кръга пък Вердер Бремен надви вкъщи с 2:1 гостуващия Фрайбург, като победата го прати на шестото място в Бундеслигата. Головете за „бременските музиканти” бяха дело на Дави Клаасен в 77-ата и Теодор Гебре Селасие в 85-ата, като и двата гола дойдоха късно в срещата. Голът за гостите дойде в третата минута от добавеното време, а голмайстор бе Джан Лука Валдшмидт. Фрайбург остана 13-и във временното подреждане.

30 снимки

В същото време пък Байер Леверкузен усложни ситуацията за Щутгарт, след като го победи като гост с 1:0. Звездата на „червено-черните” Кай Хавертц се разписа в 64-ата минута, след като бе точен от дузпа.  Полузащитникът на Щутгарт Сантиаго Аскасибар получи директен червен картон в добавеното време на срещата на „Мерцедес-Бенц Арена”.

По този начин „аспирините” продължават борбата си за места в зона „Европа” и са седми с 45 точки, пет мача преди края, докато Щутгарт остана 16-и с 21 точки. Това място отрежда на отбора, който го заема да играе баражен мач с третия във Втора Бундеслига, което няма да се отрази добре за „швабите”, които цял сезон са в борбата за оцеляване.

30 снимки

В последния мач от ранните срещи в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах удари като гост с 1:0 Хановер 96, който е почти сигурен изпадащ във второто ниво на германския футбол. Точен за „жребците” бе нападателят Рафаел в 53-ата минута. Бразилецът влезе като резерва в мача още в петата минута, когато контузен напусна капитанът Ларс Щиндъл. Така Гладбах остава пети с 51 точки, докато Хановер е последен с 14 пункта.

18 снимки