Напускането на Ерлинг Холанд след края на сезона няма да окаже влияние върху състава и бъдещите амбиции на Борусия Дортмунд, заяви старши треньорът на "жълто-черните" Марко Розе. Норвежкият нападател ще премине в Манчестър Сити през лятото, а последният му мач у дома с екипа на Дортмунд е срещу застрашения от изпадане Херта Берлин в събота.

През миналия сезон 21-годишният Холанд беше голмайстор номер едно в Шампионската лига и в Лигата на нациите. 

"Няма да спрем да играем футбол и да се развиваме след раздялата с Ерлинг. Той реши да направи следващата си стъпка със Сити и ние му желаем успех. Вкара много голове за нашия отбор, даде енергия на състава ни. Може да се подобри, все още е много млад. Надявам се отново да се срещнем един ден", заяви Розе на пресконференция.  

Холанд има 85 гола в 88 мача за Борусия от 2020 година насам.

"Това е нашият последен двубой за сезона, който е пред наша публика. Ще искаме да победим. Съсредоточени сме върху представянето ни, желанието ни е да изиграем добър мач за финал на кампанията. Ще дадем всичко, за да спечелим три точки", каза още Марко Розе.

Кръг преди края на шампионата Борусия Дортмунд се намира на второ място в класирането в Първа Бундеслига. 

Спортният директор на "жълто-черните" Михаел Цорк и футболистите Марсел Шмелцер и Аксел Вицел напускат Борусия през лятото.