Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер намекна за бъдещи последствия след като клубът претърпя нов удар през настоящия сезон. Байерн загуби с 1:3 като гост на Майнц в събота и бе изпреварен от Борусия Дортмунд на първото място във временното класиране в Бундеслигата пет кръга преди края на шампионата.

Грандът от Мюнхен спечели десет поредни титли, но в момента изостава с точка от Борусия Дортмунд. Тимът вече отпадна от турнира за Купата на Германия и от Шампионската лига, а през миналия месец Юлиан Нагелсман бе заменен от Томас Тухел.

Германските медии спекулират, че изпълнителният директор Оливер Кан и спортният директор Хасан Салихамиджич могат да загубят работата си, нещо, което Хайнер не отрече, пише агенция „Ройтерс“.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

„Концентрираме се върху Бундеслигата за момента, а първенството ще е много трудно до края, както се вижда. Ще говорим за всичко останало по-късно“, каза пред репортери сред мача с Майнц 05 Херберт Хайнер.

„Когато видиш две толкова различни полувремена и подобен срив, е трудно да се обясни“, добави той.

Бившият вратар на Байерн Мюнхен Оливер Кан, който наследи Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге, заяви, че „няма проблеми“ с критиките.

„Преживял съм много неща в моята кариера и знам какво означава, когато нещата не вървят добре в Байерн. Всички ще понесем отговорността“, коментира Кан.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова