Кошмарното представяне на Байерн Мюнхен продължи с нов провал. Баварците отстъпиха с 1:3 при гостуването си на Майнц в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата. Така след отпадането в Шампионската лига и Купата на Германия при Томас Тухел, сега шампионите може да сдадат и титлата. Садио Мане даде аванс на гостите в 29-ата минута, но през втората част Людовик Ажорк (65), Леандро Барейро (74) и Аарон Мартин (79) направиха обрат за домакините. 

Така тимът от карнавалния град записа десети мач без загуба и се изкачи на шесто място във временното класиране с 45 точки. Баварците все още са лидери с 59 точки, но по-късно днес Борусия Дортмунд може да ги измести, ако победи Айнтрахт Франкфурт. 

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Срещата започна кошмарно за баварците, тъй като Алфонсо Дейвис се контузи още в 9-ата минута и трябваше да бъде заменен от Нусаир Мазрауи. В 14-ата минута баварците създадоха първа по-добра ситуация за гол. Садио Мане получи извеждащ пас отдясно, навлезе в наказателното поле и подаде към Томас Мюлер. Последният опита удар, който обаче беше блокиран от Щефан Бел. Последва центриране, при което Едимилсон Фернандеш можеше да си отбележи автогол. 

В 15-ата минута Джамал Мусиала изведе Мане сам срещу Робин Центнер и сенегалецът прати топката във вратата. Попадението му обаче беше отменено заради тънка засада. 

В 28-ата минута Лий успя да отнеме топката от Йосип Станишич и да подаде към Леандро Барейро. Националът на Люксембург отправи удар, който беше блокира от Йозуа Кимих, а топката излезе в корнер. Минута по-късно Байерн излезе напред в резултата. Леон Горетцка подаде към Жоао Кансело отляво. Португалецът центрира остро, а на далечната греда Садио Мане с глава вкара за 0:1. 

Баварците продължиха да нападат и в 32-ата минута бяха близо до втори гол. Мазрауи проби отдясно и центрира около точката за изпълнение на дузпа. Джамал Мусиала отправи удар с глава, който премина опасно покрай вратата. Малко след това Жоао Кансело получи отляво и потърсия горния далечен ъгъл, но ударът му мина покрай целта. 

Втората част започна с отлична възможност пред Майнц. Лий отне топката от Кимих отляво и центрира в наказателното поле по земя. Людовик Ажорк успя да изпревари Дайо Упамекано, но ударът му беше неточен. В 54-ата минута Аарон Мартин опита удар от движение от около 20-25 метра, но ударът на испанеца мина покрай вратата. Байерн отговори с опасна атака, при която Мюлер се озова на стрелкова позиция на границата на наказателното поле. Капитанът на гостите шутира, но неточно. 

Майнц стигна до изравнителен гол в 65-ата минута. След центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на гостите се получи разбъркване, при което защитата на два пъти не успя да изчисти топката. Лий отправи коварен удар от точката на дузпата, а Ян Зомер изби, но доста неубедително, а Людовик Ажорк от 3-4 метра с глава вкара за 1:1. 

В 68-ата минута Кансело проби отляво и центрира. Топката се озова в оставения непокрит Мане, но сенегалецът не успя да я овладее и пропиля отлична възможност за шампионите. 

Майнц направи пълен обрат в 74-ата минута. Ажорк свали с глава за Карим Онисиво в наказателното поле. Австриецът се пребори с Йосип Станишич и пусна към Леандро Барейро, който с удар в долния десен ъгъл и с помощта на гредата вкара за 2:1. 

Домакините продължиха да нападат и в 78-ата минута топката се озова в резервата Маркус Ингвартсен. Норвеженцът отправи удар от 15-тина метра, но след рикошет топката мина покрай вратата. Минута след това обаче топката се озова в мрежата на Ян Зомер за трети път. Аарон Мартин получи отляво на границата на наказателното поле и с прецизен удар в далечния ъгъл вкара за 3:1. 

В добавеното време на мача Байерн на два пъти беше близо до гол. Първо удар на Матис Тел беше спасен от Робин Центнер, а след това Леон Горетцка шутира над вратата. 


Майнц - Байерн 3:1

0:1 Садио Мане (29)

1:1 Людовик Ажорк (65)

2:1 Леандро Барейро (74)

3:1 Аарон Мартин (79)

Майнц: Робин Центнер, Едимилсон Фернандеш, Щефан Бел, Андреас Ханче-Олсен, Силван Видмер, Антони Каси, Леандро Барейро Мартинс, Доминик Коор, Джае-Сунг Лий, Людовик Ажорк, Карим Онисиво

Байерн: Ян Зомер, Йосип Станишич, Дайо Упамекано, Матайс де Лихт, Жоао Кансело, Алфонсо Дейвис, Йозуа Кимих, Леон Горетцка, Джамал Мусиала, Томас Мюлер, Садио Мане