Третодивизионният Елферсберг поднесе сензацията на първия кръг в турнира за купата на Германия, след като елиминира колоса Байер Леверкузен с домакинска победа с 4:3.

Елферсберг, който е новак в Трета лига, показа фантастичен футбол срещу именития си съперник, а четирите гола, които реализира, бяха най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите.

Домакините откриха резултата още във втората минута чрез Яник Рошелт, но новото попълнение в състава на "аспирините" Адам Хложек изравни в петата минута.

В 17-ата минута Елферсберг поведе отново с гол от дузпа на централния нападател Джонатан Кофи, но след половин час игра Байер вкара за 2:2 чрез Чарлс Арангис.

Равенството обаче се задържа само седем минути, след като Лука Шнелбахер отново изведе домакините напред в резултата.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

През второто полувреме Елферсберг се прибра и чакаше шансове на контри и при статични положения. В 74-тата минута Кевин Конрад използва поредната грешка в отбраната на Байер и с глава след центриране от корнер вкара за 4:2.

До края Байер хвърли всички сили в атака, но гостите стигнаха само до още един гол, който бе реализиран от Патрик Шик в 88-мата минута за крайното 3:4.

Още в първия кръг от турнира отпадна и друг от най-големите отбори в Германия - Кьолн. "Козлите" отстъпиха с 5:6 след изпълнение на дузпи на Ян Регенсбург. В редовното време мачът приключи при 2:2, а в продълженията гол не падна. При наказателните удари играчите на домакините вкараха при четири от петте си опита, докато за Кьолн пропуски направиха Жулиан Шабо и Кингсли Ехизибуе.

Подобни затруднения нямаше отборът на втородивизионния Падерборн, който надигра с невероятния резултат от 10:0 аматьорския Айнхайт Вернигероде.

Елитният Бохум също продължава напред след успех с 3:0 над Виктория Берлин, а Хамбургер спечели гостуването си на Байройт с 3:1 след продължение.