Германският шампион Байерн Мюнхен официално обяви изненадващата раздяла с треньора си Юлиан Нагелсман, а неговото място заема бившия наставник на Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Челси - Томас Тухел.

35-годишният Нагелсман пое баварците през лятото на 2021-а година и спечели Бундеслигата в първия си сезон начело. Въпреки че тимът е на ¼-финал както за Купата на Германия, така и в Шампионската лига, където ще срещне английския шампион Манчестър Сити, от клуба информираха, че се разделят с него.

Проблемите на 35-годишния специалист обаче бяха в Бундеслигата. Байерн стартира с три поредни равенства подновяването на шампионата, а също така допусна поражения от Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен преди паузата за национални отбори, което позволи на големия им противник – Борусия Дортмунд, не само да го настигне, но и да го изпревари за първата позиция. В момента „вестфалци“ имат една точка преднина на върха, а след паузата двата гранда се изправят един срещу друг в пряк сблъсък в първенството.   

Нагелсман бива заменен от Томас Тухел, който подписа договор до лятото на 2025-а година и ще започне тренировки с отбора още в понеделник, 27.03. Първият му мач начело на Байерн ще бъде именно срещу Дортмунд, на който той беше треньор от 2015-а до 2017-а година. Той спечели Шампионската лига с Челси през 2021-а година и стигна финала предишната година с ПСЖ, загубен именно от Байерн.