Байер Леверкузен победи Волфсбург с 4:3 в четвъртия кръг на Бундеслигата. .

Мачът започна с неочакван автогол на Мукиеле, който даде аванс на Волфсбург в 5-ата минута. Леверкузен бързо реагира и в 14-ата минута Флориан Вирц изравни резултата след асистенция от Гранит Джака. В следващите минути Байер показа сила, когато Джереми Тах вкара за 2:1 в 32-ата минута.

Волфсбург обаче не се предаде. Само минути по-късно Борнау изравни за 2:2, а Сванберг вкара за 3:2 в последната минута на първото полувреме, оставяйки Леверкузен в шок.

Второто полувреме започна с активна игра от страна на Байер. Инкапие, заменил Белосиан, се включи отлично и в 49-ата минута изравни резултата за 3:3. След това двата отбора опитваха да вземат контрол над мача, но без успех.

Байер доминираше с 67% притежание на топката и 21 голови положения, докато Волфсбург регистрира 8. Мачът беше съпътстван от множество нарушения и интензивни сблъсъци, но в крайна сметка, с решителната игра на Бонифейс, Леверкузен излезе с три важни точки.

Тази победа подсили шампионските амбициите на Байер, докато Волфсбург ще трябва да анализира и подобри представянето си, за да се върне в успешен ритъм.