Байер Леверкузен започна силно в новия формат на Шампионската лига. Германският шампион се наложи над Фейенорд с категоричното 4:0 като гост, а и четирите попадения паднаха още през първата част на двубоя.

„Аспирините“ поведоха на Фейенорд още в петата минута. Германският национал Флориан Вирц се разписа с далечен удар, като топката влетя в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

В деветата минута Ремиз Зеруки от Фейенорд успя да вкара топката в мрежата на германския шампион след ъглов удар, но попадението правилно не бе зачетено, тъй като халфът на тима от Ротердам бе в положение на засада.

Снимки: Gulliver/GettyImages
32 снимки

В 30-ата минута Виктор Бонифейс от Леверкузен подаде на УДгереми Фримпонг вдясно, който пусна успореден пъс към Алекс Грималдо и защитникът се разписа за втори път за германците.

В 36-ата минута Вирц вкара втория си гол в мача. Той получи чудесна асистенция от Фримпонг и от въздуха с десния си крак направи безпомощен вратаря на Фейенорд Тимон Веленройтер.

Малко преди края на първата част преднината на Байер стана притеснителна. След центриране защитникът на гостите Едмонд Тапсоба се опита да върне топката към вратата с глава, но тя мина под крака на вратаря Веленройтер, който след това я затисна с тяло и тя се изтърколи зад голлинията - 0:4.

През втората част Байер Леверкузен обяснимо намали оборотите, предпазвайки играчите си от контузии. Фейенорд имаше няколко възможности да вкара почетно попадение в мача, но така и не успя.