Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач със сигурност се надява на по-добри дни в баварския колос. Шампионът на Германия е в серия от три поредни мача без победа, като загуби веднъж от Херта в Бундеслигата с 0:2 и направи два хикса с по 1:1 срещу Аугсбург и Аякс в ШЛ.

Негативната поредица не би трябвало да притеснява кой знае колко мюнхенци, ала медиите в Германия доверяват, че вече част от футболистите на отбора изразяват разочарованието си от методите на хърватския специалист. Лидерът от хората, които негодуват, е Матс Хумелс, който гласно е изразил разочарованието си от последните резултати и бездействието на отбора впоследствие.

Именно негативните резултати са рефлектирали в настроенията на футболистите, като Хумелс не е сигурен, че Ковач би реагирал добре след тази серия. Sport Bild пък пише, че още пет-шест футболиста на Байерн не са изцяло отдадени върху идеята и концепцията за игра, проповядвана от Нико Ковач. Хамес Родригес, Хави Мартинес и Сандро Вагнер са част от тях.

Основната причина е, че футболистите не са съгласни с непрестанните ротации в състава, които прави хърватина. Бранителят на Байерн Хумелс негодува, след като не смята, че отборът в защита може да се представя на ниво, ако във всеки мач бъдат правени няколко промени.

Следващото предизвикателство пред Байерн Мюнхен е домакинство в първенството на Борусия Мьонхенгладбах.