Проблемите за Байерн Мюнхен продължиха и в Шампионска лига. Германският шампион записа трети пореден мач без победа след равенство 1:1 като домакин на Аякс във втория кръг от груповата фаза на турнира.

И срещу холандския гранд баварците не впечатлиха с играта си като дори бяха по-близо до загубата, отколкото от успеха. Безидейната игра на момчетата на Нико Ковач не носеше опасности пред холандската врата, а в същото време Аякс осъществяваше опасни контри като в края действително бе много близо до сензацията.

В същото време в другия двубой в Атина АЕК и Бенфика сътвориха голово шоу помежду си, завършило с успех 3:2 за португалския гранд.

Двубоят на „Алианц Арена” в Мюнхен започна прекрасно за домакините, които още в 4-ата минута се оказаха напред в резултата. Ариен Робен центрира много меко към наказателното поле. Там Матс Хумелс нахлу на скорост и с глава откри за 1:0.

Само че това попадение не доведе до особено спокойствие в играта на германския шампион. Аякс играеше абсолютно равностойно на иначе негостоприемния терен и заслужено стигна до изравняване. Това се случи в 22-ата минута, когато Нусаир Мазрауи направи хубав двоен пас с Душан Тадич, след който пое топката от движение и с мигновен изстрел възстанови равенството.

До края на полувремето двубоят продължи да бъде равностоен като с пропуски се отличиха Роберт Левандовски и Хаким Зийех.

Гостите от Амстердам започнаха по-добре втората част като Мануел Нойер трябваше да отразява много опасни удари на Тадич и Николас Талиафико. Малко по-късно Дони ван де Беек засече топката с шпагат и я изпрати на сантиметри от вратата. В 77-ата минута пък влезлият като резерва Хамес Родригес стреля изключително опасно, но стражът на гостите Андре Онана със сетни сили изби.

И в последните минути баварците не успяха да осъществят някакъв сериозен натиск. Дори напротив, Аякс бе отборът, който бе много по-близо до това да стигне до късна победа. Във втората минута от добавеното време Ласе Шьоне стреля по страховит начин от пряк свободен удар от далечно разстояние. Топката летеше с брутална скорост под напречната греда, но Мануел Нойер демонстрира класата си и все пак успя да избие топката в гредата, след което отрази и добавката. Това се оказа последното действие в мача и в крайна сметка двата отбора поделиха по точка.

По-интересно се оказа в Атина, където зрителите на „Спирос Луис” видяха пет гола, но в крайна сметка останаха разочаровани, тъй като техните любимци допуснаха втора загуба.

Резултатът бе открит още в 6-ата минута. Тогава една избита топка попадна на крака на Жедсон Фернандеш, който стреля по земя от границата на наказателното поле. Василиос Баркас изби, но за негово нещастие топката попадна на крака на Харис Сеферович, който от близка дистанция не сбърка.

Голът подейства много добре на гостите, които продължиха да играят по-добре. Така се стигна до 15-ата минута и втори гол в тяхна полза. Той дойде след центриране отдясно на Пици и неориентирана игра в отбрана за АЕК. От това се възползва Алекс Грималдо, който с глава реализира за 2:0.

Постепенно домакините успяха да изравнят играта и да погледнат по-сериозно към вратата на съперника, на която Одисеас Влаходимос трябваше да демонстрира класа на два пъти.

Почивката дойде при този комфортен аванс на Бенфика, но секунди преди последния съдийски сигнал за полувремето португалският гранд остана с човек по-малко. Рубен Диас влезе грубо в тялото на съперник и заслужено получи втори жълт картон.

Численото предимство като че ли върна увереността на гърците, които влязоха много добре във втората част. Още в 53-ата минута единият гол пасив бе върнат. Никлас Хълт центрира отляво към Виктор Клонаридис, който от няколко метра нямаше проблем да вкара.

В 61-ата минута гол на Гиоргиос Якумакис не бе зачетен заради засада, но пък 2 минути по-късно отново Клонаридис изравни резултата. Той отново се оказа на точното място, за да завърши от близо хубава комбинация и пас с глава на Мариос Ойконому.

С оглед на развитието на срещата и с числения си аванс АЕК продължи да натиска с надежда за победен гол и пълен обрат. Гърците обаче получиха студен душ в 74-ата минута. В нея Алфа Семедо направи прекрасен самостоятелен пробив в половината на съперника и от около 20 метра отправи много точен изстрел в долния десен ъгъл на вратата.

До края на двубоя АЕК не съумя да стигне до ново равенство и така Бенфика взе първите си три точки в кампанията, с които заема трето място. АЕК е четвърти без актив, а Аякс и Байерн са с по 4.