Старши треньорът на Унион (Берлин) Урс Фишер определи предстоящото гостуване на РБ Лайпциг като тест за зрелостта на столичния клуб.

Двубоят в Лайпциг в събота се очаква с голям интерес, тъй като Унион е на второ място в класирането, само на точка зад шампиона Байерн (Мюнхен). Домакините пък са четвърти и при успех ще се изравнят по точки със столичани с по 39.

"Не отиваме в Лайпциг, за да видим какво се случва там. Отиваме с идеята да спечелим този мач. Това за нас е тест докъде сме в развитието си", коментира Фишер, който преди сезона бе поставил за цел спечелването на 40 точки от тима му.

"Когато достигнем тази кота, тогава ще можем да мислим за цели. Ще се нуждаем от най-добрата си игра и това Лайпциг да не е в най-добрата си форма. Трябва да бъдем уверени в играта с топката, това е най-важното. В противен случай ще ни бъде изключително трудно", посочи още Фишер.

Унион (Берлин) спечели 12 от първите си 19 мача в Бундеслигата този сезон, като тимът е в серия от четири последователни успеха от началото на календарната година.