Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман не очаква разрив в отбора заради ваксинацията срещу коронавирус, която в момента се отразява на състава и наличните му състезатели.

„Не мисля, че това ще пречупи тима. Трябва да си извлечем поуки и да се подкрепяме“, заяви Нагелсман на пресконференция преди гостуването на Динамо Киев утре вечер в Шампионската лига.

Очаква се Байерн да замине за Украйна без Йосуа Кимих, Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Ерик Чупо-Мотинг и Микаел Кюизанс, които са под карантина заради контакт със заразен с коронавирус.

10 снимки

Кимих вече потвърди, че не е ваксиниран, а от Байерн обявиха, че имат общо петима футболисти, които засега не се решават на ваксинация, а по последна информация те няма да получават заплащане за периода, в който са под карантина.

„В крайна сметка в един отбор или група хора не винаги се споделя едно и също мнение и подобни теми подлежат на дискусия. Играчите ни правят точно това“, коментира Юлиан Нагелсман.

Извън петимата под карантина, треньорът не може да разчита още на защитниците Никлас Зюле и Йосип Станишич, които се лекуват от коронавирус, въпреки че са ваксинирани, Дайо Упамекано е наказан, а Марсел Забицер и Кингсли Коман не са напълно възстановени.

„Все пак не отиваме в Киев с кръчмарски отбор“, пошегува се старши треньорът на Байерн Мюнхен и добави, че Зюле, Станишич и Кимих може да са на линия за съботния мач от Бундеслигата срещу Арминия Билефелд.