Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски ще започне като титуляр в последния кръг от Бундеслигата срещу Волфсбург утре, макар че бъдещето му в клуба остава неясно, след като преговорите за нов договор са в задънена улица.

Полският таран има договор с Байерн до 2023 година, но германските медии разкриха, че полякът не желае да удължи сделката, което прави раздялата с клуба в края на сезона все по-вероятна, за да може Байерн да спечели пари от трансферна сума.

Преговорите за удължаване на договора започнаха наскоро, но все още не са дали резултати, като според съобщенията Левандовски е недоволен от подхода на Байерн към дискусиите.

33-годишният нападател е на път да стане голмайстор на Бундеслигата за четвърти пореден път и общо шести, като отбеляза 34 гола този сезон в шампионата.

"Роберт тренира много добре през последните два дни и също така отбеляза няколко добри попадения в тренировките", каза старши треньорът на баварците Юлиан Нагелсман на виртуална пресконференция.

"Той ще започне като титуляр утре. Що се отнася до бъдещето, позицията на клуба е известна, моята позиция е известна и е известна ситуацията с договора до 31 юни 2023 година. Няма да коментирам нищо друго по този въпрос. Можете да се свържете с клубното ръководство или да попитате Роберт", каза още Нагелсман.

Запитан дали планира състава без Левандовски за следващия сезон, Нагелсман каза: "Не ми се налага. Знаем продължителността на договора му. Той е част от плановете ми."