Бившият защитник на Германия и Арсенал Пер Мертезакер призна, че е останал крайно изненадан от думите на Месут Йозил за расизъм в Бундестима.

"Никога не съм усещал расизъм или дискриминация в тима, затова изявленията му ме удивиха. Ние с него сме били толкова години в представителния отбор, Вердер, Арсенал. С никой друг не съм играл толкова често. Отношенията ни бяха особени и винаги сме били важни един за друг. Това, което се случи сега, ме огорчава", сподели Пер Мертезакер пред BILD.

Йозил има 92 мача с екипа на представителния тим на Германия и се отказа от националния отбор през юли след скандала, който предизвика в медийните среди снимката му с президента на Турция Реджеп Ердоган.

29-годишният атакуващ полузащитник обвини Германската футболна федерация, президента на страната, фенове и медии в расизъм срещу хора от турски произход.

Той добави, че според него е изкупителната жертва за провала на Германия на Световното първенство в Русия, където немците не успяха да прескочат за първи път груповата фаза на надпреварата след 1938 година във Франция. /БГНЕС