Рекордьорът по мачове за Германия - Лотар Матеус, изрази мнение, че Джамал Мусиал може да се превърне в клубна легенда на Байерн Мюнхен, както е Лионел Меси за Барселона.

Тийнейджърът стана най-младият играч, записал 100 двубоя в елита за баварския гранд срещу Шалке 04 в събота. Само на 19 години и 259 дни това бележи най-новото постижение за германския национал, който изработи и двата гола за победата на своя отбор с 2:0 вчера.

След като влезе в историята, Мусиала получи похвали от Матеус, който вярва, че халфът може да стане легенда, ако реши да остане в клуба до края на кариерата си.

"Той е като Меси. Мусиала никога не трябва да напуска Байерн, винаги трябва да играе в клуба. Стойността му в момента е четвърт милиард", каза той пред "Скай".

С 20 гола във всички турнири Мусиала е начело пред всички останали германски национали от началото на сезона, подчертавайки своята стойност за клуба и за страната.

Той ще отиде на Световното първенство с националния отбор на Ханзи Флик, а кампанията на Германия ще започне срещу Япония на 23 ноември.