Бившият германски национал, водил и държавния тим на България, Лотар Матеус заяви, че не би се изненадал от трансфер на Роберт Левандовски в Барселона. Ръководството на настоящия клуб на нападателя Байерн Мюнхен вече заяви, че иска полякът да остане в отбора, но името на Левандовски продължава да се свързва с испанския гранд. Роберт Левандовски все още не е подписал нов договор с баварците, а според Матеус е възможно да се стигне до трансфер в Барселона през това лято.

„Все още не искам да си представя Роберт Левановски да носи различен екип, но това няма да ме изненада чак толкова много. Ако Барселона му предложи трите години, които той иска и клубът се договори за трансферна сума, която удовлетворява Байерн, тогава бих разбрал всички страни“, коментира Лотар Матеус.

„Шави се нуждае от нападател възможно най-скоро. Байерн би могъл да използва парите при селекцията, а Роберт най-после може да изпълни желанието си да играе в Испания. Барселона може и да не е по-добър от Байерн, но да играеш през 100 хиляди зрители и да носиш екипа на друг голям клуб е разбираема цел“, добави 61-годишният Матеус.

Според информациите в германските медии, Байерн няма да пусне Роберт Левандовски за по-малко от 40 милиона евро преди края на договора му.