Новото звездно попълнение на Байерн Мюнхен – Матайс де Лихт, говори за първи път след като трансферът му при баварците стана факт. 22-годишният разкри, че е почувствал, че с баварците ще си паснат. Защитникът разкри още за разговор с Луис ван Гаал, в който славният треньор му е заяви, че ако премине в Байерн, ще се влюби в клуба.

„Винаги съм следил Байерн отблизо, защото това е интересен и успешен клуб. Ариен Робен и Марк ван Бомел, които са бивши играчи на отбора, винаги са ми говорели добре за Байерн. Всички ме увериха какъв невероятен клуб е Байерн”, започна Де Лихт пред Bild.

„Винаги съм се свързвал с германския манталитет – упорита работа и дисциплина. Чувствах, че аз и Байерн ще си паснем. Атакуващият стил на Байерн ми пасва и всъщност това беше причината за решението ми да дойда в Мюнхен. Отборът играе футбол, ориентиран към атаката и непрестанната преса. Това отговаря на силните ми страни и виждането ми за играта”, разкри 22-годишният футболист.

„Бях впечатлен от ръководството на клуба, което още от самото начало ми показа колко много ме иска. Беше перфектно съвпадение. Юлиан Нагелсман е треньор, който е доказал, че знае как да развива млади играчи. Аз все още виждам себе си като млад играч, който иска още да се подобрява. Футболът е на първо място в решението ми за този трансфер. Това, което видях в Мюнхен в краткия си престой тук, ме кара да се чувствам много комфортно и извън терена тук”.

„През лятото обсъждах бъдещето си с Луис ван Гаал. Разбира се, че го попитах и за Байерн. Той каза само добри думи за клуба, за философията ми. Каза ми: „Ако отидеш в Байерн, ще се влюбиш в клуба”, допълни Де Лихт.