Нападателят на Байерн Мюнхен - Садио Мане, разкри подробности около преминаването си в немския отбор от Ливърпул, като сподели, че е получил и специални поздравления от Кристиано Роналдо за трансфера си на „Алианц Арена“.

„Байерн спечели Шампионската лига шест пъти, този клуб е един от най-големите в света. Това е факт, известен на всички, клубът има голяма история. Това ме привлече, когато реших да се преместя в Мюнхен. Не виждам по-силен отбор от Байерн или такъв, който да не можем да победим. Нямах никакви съмнения, когато реших да напусна Ливърпул, исках само да отида в Байерн, да играя в Бундеслигата. Запознат съм с тази лига. Когато бях в Залцбург, не гледах мачове от Висшата лига, а от Бундеслигата. Байерн беше привлекателен за мен още тогава“, споделя Мане пред Sport Bild.

„Мисля, че подценявате Бундеслигата. Представянията в Шампионската лига напоследък го доказват. Срещнах Кристиано Роналдо в Майорка преди началото на този сезон, след като трансферът ми бе завършен. Той ме поздрави и ми каза: "Голям клуб. Това е страхотна стъпка за теб“, разказа още сенегалецът.

Той коментира и тежкия сезон на бившия си клуб. Той е убеден, че „червените“ ще се завърнат към най-добрата си форма:

„Ливърпул ще се завърне. Убеден съм, че ще преодолеят тази ситуация. Те имаха много контузии и трудни тестове, но Юрген Клоп определено е правилният човек. Той ще изведе Ливърпул отново на върха след този сезон – играчите го обичат“.

30-годишният Мане се присъедини към Байерн Мюнхен от Ливърпул това лято. Нападателят подписа договор с клуба до 2025-а година. Нападателят записа 24 мача във всички турнири през този сезон, като отбеляза 11 гола и направи 4 асистенции.