Садио Мане се надява да се върне в най-добра форма след дългото възстановяване от контузия за реванша на Байерн Мюнхен срещу Пари Сен Жермен от осминафиналите на Шампионската лига следващата седмица и вижда отбора си на еднакво ниво с другите топ отбори в Европа.

Крилото на Сенегал беше извън игра почти четири месеца заради контузия на дясната фибула, заради която пропусна и Световното първенство в Катар 2022. Той се завърна като резерва при победата на Байерн с 3:0 срещу Унион Берлин в Бундеслигата в неделя.

Мане каза пред седмичника "Шпорт Билд", че се надява с повече тренировки и с двубоя в събота срещу Щутграт, да бъде готов за дербито с Пари Сен Жермен на 8 март.

"Надявам се, че ще имам време бързо да се върна в предишната си форма и да играя в реванша срещу ПСЖ", каза Мане.

Байерн спечели първия мач с 1:0 срещу звездния френски тим, в които играят Лионел Меси и Килиан Мбапе, а Мане вярва, че Байерн има класата да продължи напред и да стигне далеч в турнира, който за последно спечели през 2020 година.

"Сегашният отбор показа на какво е способен. Ако ме питате дали можем да се борим с всички отбори, определено не мога да видя друг тим, който да е по-силен или непобедим от Байерн", каза Мане.

Автор: Ива Кръстева, БТА