Германският футболен Майнц 05 прекрати договора на футболиста си Анвар Ел Гази, след като той заяви подкрепата си за Палестина в конфликта с Израел, обявиха от клуба в петък.

Нидерландецът бе изваден от състава временно през октомври след първи подобен коментар в социалните мрежи, но след това нападателят се върна към тренировките на тима.

Въпреки това Ел Гази публикува нов коментар в сряда, който клубът нарече "неразбираем". "Моята позиция остава същата", написа футболистът. "Аз съм срещу войната и насилието. Аз съм срещу това да се убиват невинни граждани. Аз съм против ислямофобията. Аз съм против антисемитизма. Срещу геноцида съм. Против апартейда съм", добави той.

28-годишният Ел Гази заяви, че "няма съжаления или угризения" за позицията си и отказа да се разграничи от това, което е казвал. "Бори се за това, което смяташ за правилно, дори да си сам. Загубата на моят стабилен живот не е нищо в сравнение с ада, през който преминават невинни и уязвими хора в Газа", написа по-късно той в профила си в Инстаграм.

Ел Гази премина в Майнц през септември, като е играл още за английските Астън Вила и Евертън.