Защитникът на Байерн Мюнхен Люка Ернандес няма да влиза в испански затвор за нарушаването на ограничителна заповед през 2017, след като мадридски съд в сряда прие жалбата, подадена от френския играч.

„Считаме, че жалбата трябва да бъде одобрена и заповедта за влизане в затвор да бъде преустановена“, се казва в изявление на съда. Преустановяването на присъдата ще бъде за период от четири години стига Ернандес да не извърши друго престъпление, както и глоба от 96 000 евро, заявиха от съда.

Припомняме, че съд в испанската столица даде на 25-годишния футболист време до 28-ми октомври „доброволно“ да влезе зад решетките, освен ако жалбата му срещу заповедта не бъде одобрена. 25-годишният футболист бе арестуван преди четири години за нарушаване на съдебна заповед, която му забраняваше да контактува с партньорката си след физически сблъсък между двамата.

Ернандес, световен шампион с Франция от 2018, и приятелката му Амелия Лоран, бяха обвинени в домашно насилие през февруари 2017. Нито една от страните не подала оплакване срещу другата, но и двамата били обвинени от обществения прокурор на Испания. Тогавашният играч на Атлетико Мадрид и партньорката му получили по 31 дни общественополезен труд. Освен това им било наредено да не се виждат в рамките на шест месеца.

Четири месеца по-късно обаче, Ернандес бил арестуван на летище в Мадрид. Той бил в компанията на своята приятелка, която не била задържана, тъй като нейната ограничителна заповед не била официално прекарана. Те се завръщали в Испания, след като се оженили в САЩ и двойката оттогава има син. Ернандес бе осъден през 2019 на шестмесечен затвор – присъда, която обжалва. Отхвърлянето на жалбата поради това, че той неколкократно е упражнявал физическо насилие, доведе до призоваването му пред съд в Мадрид.