Защитникът на Байерн Мюнхен Люка Ернандес се яви днес в съда в Мадрид. Той бе призован до 10 дни се влезе доброволно в затвор по свой избор. Това е посочено в заповедното производство, издадено от администрацията на Наказателен съд 32 в Мадрид.

Френският национал наруши забраната да се приближава на по-малко от 500 метра от приятелката си. Двамата са пътували до Маями, но въпреки че това е било доброволно, Ернандес е нарушил забраната си.

От днес Люка има 10 дни, за да влезе доброволно в затвора, освен ако жалбата на адвокатите му не бъде обработена в този срок. Предвид процедурните срокове, това изглежда много трудно да се случи, твърди “AS”, поради което футболистът на Байерн ще трябва да започне да излежава присъдата си най-късно от 28 октомври, четвъртък.

Германският шампион разчита на своя футболист и го очаква да се присъедини към отбора в Лисабон. В сряда баварците се изправят срещу Бенфика в Шампионската лига.

„Люка Ернандес се яви днес в 11:30 часа (б.а. испанско време) доброволно, един ден преди да бъде призован от Наказателния съд № 32 в Мадрид, за да влезе в затвора заради нарушаване на присъдата си. Срокът за добролно влизане в затвора изтича в 24:00 часа в четвъртък, 28 октомври.

В същото време Раздел 26 от провинциални съд в Мадрид разглежда жалбата срещу заповедта за задържане“, се казва в съобщението на съда.