Отборът на Байер Леверкузен се завърна на победния път, след като надви с 2:1 като гост тима на Борусия Мьонхенгладбах в последен двубой от съботната програма на 19-ия кръг в германската Бундеслига.

И трите попадения паднаха през втората част. Роберт Андрих откри за „аспирините“ в 51-ата, Патрик Шик удвои в 74-ата минута. Домакините върнаха едно попадение в 81-ата минута чрез Нико Елведи, докато техния вратар Ян Зомер спаси и две дузпи, които бяха изпълнение от Шик в 50-ата и Карим Демирбай в 87-ата минута.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Първото полувреме не предложи много интересни ситуации, но през втората част нещата стнаха доста по-интересни.

В 50-ата минута дебютанта Марвин Фридрих неумело влезе в краката на Карим Белараби в наказателното си пое, което доведе до дузпа. Зомер обаче отрази удара на Шик от бялата точка в ъглов удар. Флориан Вирц центрира от ъглов удар в пеналтеията, а Андрих се разписа с глава секунди след пропуска от дузпа 0:1.

Шик се реваншира за пропусната дузпа с гол с глава след центриране от пряк свободен удар на Демирбай.

Елведи върна едно попадение и надеждите на Борусия в 81-ата минут, който се разписа отблизо след разбъркване при корнер.

Гостите обаче получиха втора дузпа три минути преди края на редовното време. Този път зад топката застана Демибрай, но отново ударът бе спасен от Зомер.

В добавеното време на мача отново швейцарския страж показа феноменалните си качества, след като спаси на три удара един след друг на резервата Амин Адли.

В крайна сметка победата отиде в актива на „аспирините“, които запиха първи успех от 6 мача насам. Така тимът се върна на трето място с 32 точки, докато Борусия М остава 12-и с 22 точки и заличи хубавото представяне срещу Байерн от миналата седмица. В следващия кръг Леверкузен приема Аугсбург, докато „жребчетата“ домакинстват на Унион Берлин, но преди това гостуват на Хановер в 1/8-финал на турнира за Купата на Германия.