Лидерът в класирането на Първа Бундеслга – Байер Леверкузен, се наложи над последния Дармщад с 2:0 като гост в среща от 20-ия кръг на шампионата.

И двете попадения за тима на Шаби Алонсо вкара Натан Тела - по един във всяко полувреме.  Дошлият от Саутхемптън през лятото реализира за 1:0 с глава в 33-ата, а седем минути след паузата заби топката под гредата за 2:0 след асистенция на Флориан Виртц. За Тела това беше първи двубой като титуляр в германския елит.

Снимки: Gulliver/GettyImages
26 снимки

Направилият дебют за гостите Борха Иглесиас дебютира с пълни 90 минути, като в добавеното време пропусна сам срещу вратаря. Виртц пък удари греда в 75-ата.

По този начин Байер остава на първо място в класирането, като запази аванса си от две точки пред Байерн Мюнхен, който победи с 3:1 у дома Борусия Мьонхенгладбах. Така след седмица (10 февруари) предстои очакваното с огромен интерес дерби между първия и втория, което ще се играе на „БайАрена“.

Отлична операция направи тимът на Вердер Бремен, който надигра Майнц с 1:0 като гост. Победното попадение за бременските "музиканти" вкара Марвин Дукш още във втората минута. Вердер се изкачи до осмо място в класирането, Майнц остана предпоследен.

Щутгарт също върви по план, като се наложи над Фрайбург с 3:1 при гостуването си. Дениз Ундав, Крис Фурих и Максимилиан Мителщад бяха точни за "швабите", Лукас Кублер вкара почетното попадение за домакините. Фрайбург игра от 18-ата минута с човек по-малко на терена, след като Мерлин Рол получи директен червен картон. Щутрагрт е на трето място в класирането, като вече има три точки аванс пред Борусия Дортмунд.

Бохум и Аугсбург завършиха 1:1 в друга среща от кръга. Мориц Брошински изведе домакините напред през първото полувреме, но Ермедин Демирович изравни за баварския тим в добавеното време на мача. Аугсбург се вдигна на 12-о място в таблицата, а Бохум е с две места надолу.