Звездата в атаката на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски изненада света с изказването си по адрес на суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Според поляка двамата асове бележат по толкова много голове на сезон, защото имат преимущества, които улесняват задачата им.

Лидерите на Реал Мадрид и Барселона са познати навсякъде с убийствения си инстинкт пред гола. Левандовски от своя страна също е известен като един от най-смъртоносните голмайстори в целия свят. Към момента той доказва това със своите 20 гола в Бундеслигата за сезон 2017/2018.

Левандовски вярва в триумфа на Байерн в ШЛ

Лева счита, че той не успява да бъде като Меси и Роналдо, които регулярно надхвърлят по 50 гола за една кампания, просто защото самият играе на по-трудна позиция. „Меси и Роналдо имат предимство спрямо мен, защото не са класически „деветки”. За централния нападател е по-трудно понякога, защото често е с гръб към вратата”, заяви Левандовски пред „Кикер”.

„Трябва да запазиш топката, да видиш какво се случва, да се обърнеш и чак тогава да тръгнеш напред. Много по-лесно е, когато целият терен е пред теб”, допълни голаджията.