Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам потвърди, че ще изиграе последния си мач за клуба в събота и разкри, че почти всеки ден отхвърля молбата на треньора Карло Анчелоти да размисли.

Бившият германски национал, който стана световен шампион през 2014 година и скоро след това сложи край на международната си кариера, доста отдавна обяви оттеглянето си от професионалния футбол, а ето че мигът за това настъпи. В събота Байерн посреща Фрайбург в последния кръг за сезон 2016/2017, а това ще бъде бенефисът за 33-годишния Лам.

Байерн посрещна с недоволство изявлението на Лам

„Карло опита всичко, за да ме убеди да не се оттеглям. Почти всеки ден го прави”, разкри Лам, който има 15 години с екипа на баварците зад гърба си. „Ще бъде вълнуващ ден за мен. Наистина го очаквам с нетърпение.”

„Не мога да посоча един-едничък момент, всички са ми били скъпи и бяха толкова много. Винаги ще помня първия си мач срещу Ланс. Изиграх 3 минути!”

Стратегията на Байерн: По-малко трансфери, повече юноши

„Ще имам време да се насладя на завършека. Просто се надявам феновете да ме запомнят като добър футболист. Аз ще си спомням за първата титла, първата Купа на Германия, победата в Шампионската лига. Ще помня и загубите, те са част от футбола.”

Защо Филип Лам отказа да стане директор в Байерн?

„Бих искал да направя стъпка встрани, да се занимавам с други неща, да науча нещо ново, да срещна нови хора. После – кой би могъл да каже? Какво ще направя в първия си ден след оттеглянето? Ще закарам моя син до детската градина, а после ще си опразня шкафчето. Тогава е и рожденият ден на мама”, завърши Лам.