Хофенхайм и Майнц 05 завършиха наравно 1:1 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Гостите определено могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки, защото направиха куп пропуски - изпуснаха дузпа и удариха две греди.
 
Майнц поведе в 39-ата минута чрез Марко Рихтер, който се възползва от грешка в защитата на съперника. Секунди преди почивката домакините уцелиха лявата греда след удар на Мариус Бюлтер. Хофе все пак изравни в началото на втората част. Роберт Сков в 49-ата минута прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Робин Центнер.
 
12 минути по-късно Майнц създаде нова опасност. Леандро Барейро остана сам срещу Оливър Бауман, но вратарят на домакините показа добър рефлекс и се намеси. Секунди след това пък изстрел на Людовик Айорк премина на сантиметри от вратата на Хофе.
 
В 67-ата минута гостите получиха дузпа след намесата на ВАР. Зад топката застана Баркок, но Бауман усети посоката на удара на полузащитника и се намеси. След 80-ата минута Майнц бе разколебан на два пъти от напречната греда, като и в двата случая Рихтер нямаше късмет.
 
Хофенхайм заема 6-ото място в класирането с 20 точки, докато Майнц е 16-ти с 8 пункта.