Хегемонът в последните 11 години в Германия Байерн Мюнхен тотално се отказа от това да гони титлата, след като допусна трета поредна загуба и отстъпи с 2:3 в гостуването си борещия се за оцеляване в елита Бохум. Срещу съперник, който баварците побеждаваха със 7:0 в три от последните пет двубоя между двата тима, за пореден път възпитаниците на Томас Тухел показахаа липса на всякаква организация, дух в отбора и идея за игра. 

Макар че Джамал Мусиала откри резултата в 14-ата, домакините стигнаха до пълен обрат още до почивката с голове на Такума Асано в 38-ата и на Кевен Шлотербек в 44-ата минута. Ситуацията за шампионите стана катастрофална в 76-ата минута, когато Даю Упамекано беше изгонен за два жълти картона, което му се случва във втори пореден мач, след като сценарият се повтори и през седмицата при загубата с 0:1 от Лацио в първи 1/8-финален двубой от Шампионската лига. Последва дузпа, която Кевин Щьогер реализира, преди Хари Кейн да върне едно попадение в 87-ата минута, с което просто оформи крайния резултат.

По този начин Бохум събра 25 точки и изскочи чак на 11-ата позиция, като вече има девет преднина пред 16-ия Кьолн. За Байерн пък ситуацията вече изглежда ясна - отборът няма да гони титлата в Бундеслигата, след като вече изостава с осем от непобедения през сезона Байер Леверкузен, от който загуби с 0:3 в директен двубой преди седмица. Това бе трето поредно поражние във всички турнири за баварците, с което постът на старши треньора Тухел вече не е никак сигурен.

Снимки: Gulliver/GettyImages
54 снимки

Домакините започнаха по-активно срещата и в осмата минута имаха шанс да излязат напред в резултата, след като Кевин Щьогерцентрира към Антони Лосила, който засече с глава, но ударът му премина точно над напречната греда.

В 14-ата минута Байерн Мюнхен отговори с добро положение. Джамал Мусиала се озова очи в очи с вратаря Мануел Риман и отправи удар към долния десен ъгъл, но стражът на домакините успя да се справи и зиби.

Секунди по-късно, отново в 14-ата минута Джамал Мусиала беше изведен от Леон Горецка и демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, а с удар в горния ъгъл отбеляза за 0:1.

Пет минути след това Хари Кейн се озова на страхотна позиция, овладявайки прецизен пас, но стреля високо над вратата.

В 38-ата минута Бохум стигна до изравнително попадение. Такума Асано овладя хубаво подаване от Антони Лосила и с изстрел в долния десен ъгъл прониза Мануел Нойер за 1:1.

Шест минути по-късно домакините обърнаха резултата в своя полза. Кевин Щьогер центрира отлично от ъглов удар, а Кевин Шлотербек засече подаването му с наниза топката в левия ъгъл на вратата на Нойер за 2:1.

В 78-ата минута Дайо Упамекано извърши нарушение в наказателното поле, за което получи втори жълт и респективно червен картон, а Бохум получи дузпа. Щьогер стреля към долния ляв ъгъл, Нойер стигна до топката, но не я отрази – 3:1.

В 86-ата минута Лерой Сане бе изведен очи в очи с Мануел Риман, но вратарят отлично покри близкия си десен ъгъл, към който бе насочен удар и изби в корнер.

Само минута след това Матис Тел навлезе в наказателното поле и намери Хари Кейн, който бе забравен и на празна врата нямаше проблеми да реализира за 3:2. Това обаче се оказа недостатъчно за баварците, тъй като поведе попадения не паднаха и Байерн записа нова тжка загуба.

Бохум Байерн Мюнхен

източник: Sofascore.com