Старши треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач не показа да е особено притеснен от равенството 0:0 с РБ Лайпциг, след което баварците пропуснаха да узаконят титлата в Бундеслигата.

При успех баварците щяха да са шампиони кръг преди края, но сега ще трябва да треперят до последния ден, тъй като авансът им пред Борусия Дортмунд е две точки.

Треньорът на Байерн сподели, че не е следял случващото се на мача на Борусия с Фортуна Дюселдорф, завършил 3:2. "Едва след края на мача научих резултата. Бундеслигата е много интересна. Ще го постигнем следващата седмица."

"Комплимент за моя отбор. Бяхме доминиращият отбор, създадохме много шансове, но за съжаление не бяхме възнаградени. Неприятно е, че днес не успяхме да вкараме гол, въпреки че бяхме по-добрият отбор", допълни Ковач.

Оптимистичен остана и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. "Точката не влошата ситуацията ни. В последния кръг имаме добри шансове. Ще бъде емоционално, както феновете ни желаеха. 6 години беше спокойно, сега е по-вълнуващо. Франкфурт също е добър отбор. Дортмунд също има трудна задача в Гладбах."