Кьолн постигна победа с 5:2 над Херта в домакинството си от 32-рия кръг на Бундеслигата. Двата тима сътвориха истински трилър с няколко смени на водачеството в резултата, но накрая "козлите" ликуваха, а столичани почти загубиха надежда за спасение и с единия крак вече са във Втора Бундеслига.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Домакините първи откриха головото шоу с попадение на Дейви Зелке в 8-ата минута, но гостите направиха пълен обрат с точни изстрели на Люка Тусар в 18-ата и Стеван Йоветич в 33-ата минута.

До края на полувремето обаче отново се стигна до смяна на водачеството, след два бързи гола на "козлите", дело на Тимо Хюберс в 39-ата и Елис Скири в 43-тата минута.

През втората част домакините доминираха и довършиха съперника с нови две попадения на Тимо Хюберс в 69-ата и Денис Хюсейнбашич в 81-вата минута.

След този успех Кьолн е на 10-ото място в класирането с 41 точки. Херта пък остава на последната позиция с 25 точки. Берлинчани изостават на 5 точки от спасителното 15-о място, което се заема от Шалке 04 и с два мача до края трудно могат да се надяват на чудо.