Кьолн победи Фрайбург с 1:0 у дома в един от интересните мачове на 21-ия кръг в Бундеслигата. Единственият гол в мача вкара Антони Модест в 23-ата минута. Пет минути след почивката Роланд Салай прати топката във вратата на „козлите”, но след намесата на ВАР попадението беше отменено.

С успеха Кьолн събра 32 точки и излезе на шесто място във временното класиране, докато Фрайбург е пети с точка повече.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

В 12-ата минута Йонас Хектор отне топката, напредна и намери Ян Тилман, който от удобна позиция опита удар, който мина покрай вратата.

В 23-ата минута „козлите” поведоха. Тилман пое топката в центъра на терена, преодоля противник и напредна. Нападателят намери Антони Модест, който с удар от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря.

В края на първата част Швебе се справи с коварен удар от далечна дистанция на Макс Егещайн.

Пет минути след почивката Кристиян Гюнтер намери резервата Роланд Салай в наказателното поле. Унгарецът от десетина метра стреля силно и прати топката във вратата. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен, защото Нико Шлотербек пречеше на вратаря.

Секунди по-късно Марк Флекен се намеси след удар от далечна дистанция на Марк Ут. В 76-ата минута Ондрей Дуда с хубав диагонален удар можеше да удвои преднината на своя отбор, но не намери очертанията на вратата.