Полузащитникът на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих взе отношение по повод информациите из местната преса, че един от модерните символи на клуба – Томас Мюлер – обмисля напускане. 24-годишният футболист заяви, че би му било трудно да си представи отбора без присъствието на своя по-опитен сънародник.

Снощи Кимих получи честта да изведе Германия с капитанската лента в приятелския мач срещу Аржентина, който предложи много зрелище и равенство 2:2. Въпреки това един от основните въпроси към играча беше бъдещето на 30-годишния Мюлер, който индикира пред всички, че не е доволен от ролята си на резерва.

„Томас е голяма идентифицираща фигура – точно както Швайни (Бастиан Швайнщайгер – б.р.) или Филип Лам. Такъв сега е и Дейвид Алаба”, коментира Кимих.

„Почти няма играч, който още от младежките си години да е успял да се утвърди тук. Той е основополагаща фигура.”

„Ясно е, че Мюлер няма как да бъде доволен от ситуацията. Той твърди, че иска да играе. Трябва да му се признае, че когато влезе на терена, винаги се представя на ниво. Понякога на противниците им е много трудно да контролират способностите на този волен дух. Те просто никога не могат да знаят какво следва. Разбирам защо е разочарован след 5 поредни мача на пейката. Той има друга гледна точка.”