Полузащитникът на Ювентус Сами Кедира заяви, че има съвсем реална възможност да се завърне в Бундеслигата за в бъдеще.

30-годишният футболист играе далеч от родната си Германия, откакто напусна Щутгарт през 2010 година. Тогава той осъществи трансфер в Реал Мадрид, където игра до лятото на 2015 година, а после подписа с Юве.

Джерард неволно се издаде: Емре Джан си тръгва от Ливърпул

„Във футбола няма как да отхвърлиш каквото и да било”, заяви той в интервю за германска медия. „Бундеслигата е страхотно първенство, макар и някои от клубовете там в момента да си имат проблеми. Това е атрактивна надпревара.”

„Натрупах доста позитивен опит в чужбина, харесвам новите предизвикателства, неща, които още не съм изпитал. Обичам да възприемам нов манталитет, да опознавам нови страни, нови градове…”

„Все още не се чувствам стар, но не бих изключил завръщане в Бундеслигата. Серия А? В момента тя е челен сблъсък между Наполи и Ювентус. От доста време калчото не е било така интригуващо. Наполи към момента са на лидерската позиция, но ние разполагаме със страхотен отбор: нямаме просто 11 топ играча, ами разполагаме с 20 такива. Устремени сме отново към спечелването на титлата – за нас и в името на нашите фенове”, заяви Кедира.