Жоао Кансело за мнозина изненадващо премина от Манчестър Сити в Байерн Мюнхен в последния ден на трансферния прозорец. Беше съобщено, че и Кансело, и Пеп Гуардиола не са били съгласни относно предполагаемата липса на игрово време след Световното първенство - което накара младия Рико Люис да получи увеличение на минутите, а 28-годишният португалец почти потвърди тази теория пред O Jogo.

"Както вече казах, той намери начин да играе след Световното първенство, при който започна да играе с двамата крайни бранители, които да влизат навътре по терена, където играх и аз, и той хареса това, което видя с Рико и Аке. Но мисля, че играчът винаги е малко егоистичен. Всеки футболист иска да се чувства важен, иска да играе и всеки, който казва обратното, лъже. Състезателен играч като мен, който се стреми да печели титли, просто иска да играе. Не става дума за обезценяване на съотборниците ми. Но аз мислех, че заслужавам да играя, а той не беше съгласен.

Така че говорихме, това беше разговор, а не дискусия, като решихме, че най-доброто нещо би било да напусна. Възможност, която не можех да откажа. Беше по взаимно съгласие. Ако Сити не искаше, нямаше да ме пуснат да си тръгна, защото имах договор. Аз съм голям професионалист, винаги съм се раздавал максимално на всички клубове. Имам трудна личност, да, но никога, в нито един момент, не съм показвал неуважение към съотборници или треньори", сподели Кансело.

Кансело записа пет изяви за новия си клуб, откакто се присъедини, като всичките с изключение на един бяха титулярни. Той вече направи мигновено въздействие с две асистенции, поради което се съобщава, че Байерн се интересува да направи този трансфер постоянен през лятото, въпреки че може да се сблъска с ожесточена конкуренция от други топ отбори.