Един от шефовете на Байерн Мюнхен говори за продажбата на Роберт Левандовски в Барселона. Късно снощи беше сложен край на сагата, като баварците приеха офертата на каталунците от 45+5 млн. евро за поляка.

Голмайсторът ще парафира за 4 години с „лос кулес”, като се очаква трансферът официално да бъде обявен в неделя. По-рано днес Левандовски проведе последна тренировка с германския гранд и се сбогува с всички в клуба, където игра през последните 8 години.

„Преди два месеца нямахме нито оферта за Левандовски, нито реални алтернативи. Оттогава ситуацията обаче коренно се промени. Барселона предложи сума, която прави продажбата абсолютно разумна за нас. Засега имаме устно споразумение. Освен това наскоро подписахме с играч от световна класа в атака като Садио Мане”, заяви Кан пред „Билд”.

Той добави, че баварците следят пазара за евентуален заместник на Левандовски. „Следим пазара и ако изникне възможност, ние ще се възползваме. Настоящият трансферен прозорец показва, че Байерн е изключително привлекателен клуб за най-добрите играчи в Европа. Знаем какво дължим на Роберт, но големи играчи са напускали Байерн в миналото и клубът не се е разпадал. Напротив, често дори беше по-успешен”.