В понеделник вечер Германия бе разтърсена от терористичен акт. В центъра на Берлин товарен камион се заби в тъплата на коледен пазар и уби 12 души, и рани 48.

По-малко от 24 часа по-късно, на 4 стадиона в Германия трябва да се изиграят мачове от Бундеслигата.

Логично всички двубои ще започнат с минута мълчание, а играчите ще носят черни ленти. "По този начин искаме да демонстрираме знак на съпричастност към засегнатите, но и към жителите на нашата столица", сподели президентът на Германската футболна лига Райнхард Раубал.

Двубоите тази вечер ще бъдат във Франкфурт, Хамбургер, Дортмунд и Гладбах, а очакванията са да има и допълнителни мерки за сигурност.

Така във Франкфурт например ще има допълнителен брой полицаи с пистолети, а в Хамбург през целия ден бяха провеждани допълнителни тестове на системите за сигурност.

В сряда вечер футболът ще бъде игран и в Берлин. На Олимпийския стадион, който е на около 6 километра от мястото на терористичния акт, Херта посреща Дармщад.

От клуба реагират на трагедията с увеличаване на хората, отговарящи за сигурността и молят феновете да дойдат по-рано на стадиона, за да минат през детайлните проверки. Има молба и хората да избягват идването на стадиона с големи чанти.

"Ударът разбира се е тема на разговори в съблекалнята, играчите говорят затова. Но опитваме да променим това за мача", сподели треньорът на Херта Пал Дардай.