Легендата на световния футбол Франц Бекенбауер разкри за здравословен проблем, който го мъчи от доста време. Германецът страда от състояние на очите, което е довело до почти пълната загуба на зрение в дясното му око. 

Той е получил т.нар. "очен инфаркт", който ако не бъде лекуван навреме, може да довде до пълна слепота. Кайзера все пак е действал сравнително навреме, защото е запазил зрението на другото си око. От това състояние са заплашени хората със сърдечни проблеми, а легендата претърпя две операции на сърдечния мускул през 2016 и 2017 г. 

"Всички знаете, че от известно време имам проблеми със здравето. Но напоследък прекарах известно време в очна клиника. В крайна сметка, не виждам почти нищо с дясното си око. Така че нека никой не ми се сърди, ако го подмина на улицата или просто не го забележа", заяви Бекенбауер. 

Легендата на Байерн и Германия ще навърши 74 години след по-малко от два месеца, а от няколко години твърди, че е един "щастлив пенсионер" и се е отдал само на посещението на официални събития.