Легендата на леката атлетика Юсеин Болт е в последните месеци от кариерата си на пистата. И затова вече мисли какво да прави след това. А съвсем неочаквано бъдещето му може да се окаже свързано с футбола. 

Спринтьорът от Ямайка сподели, че ще започне тренировки с Борусия Дортмунд. След като изкара известно време там, вече ще остави в ръцете на треньорския щаб да прецени дали да му предложи да остане за по-дълго и да носи жълто-черната фланелка. 

"Ще тренирам с Борусия. Ще видим какво ще се случи от това. Ако се справям добре, ще им предложа да ме вземат и да получа шансове да играя. Ако не се получат нещата, млъквам и никакъв футбол", заяви Болт пред репортерите в Чехия. В миналото той беше готов да играе за Манчестър Юнайтед. 

През август лекоатлетът навършва 31 години и точно тогава ще участва в последния си голям форум - Световното първенство в Лондон. Той е категоричен, че няма никакъв шанс да преосмисли решението си да спре със спринтовете, така че ще го гледаме още съвсем малко време на пистата. 

"Няма да преосмислям нищо. Имах страхотна кариера, минах през много радостни моменти, но и през много разочарования. Имах от всичко. Сега ще стоя в ложите, ще гледам състезанията от там и ще следя изявите на новите поколения спринтьори. Аз приключих, остана още малко", сподели Болт.